OptiJUS alapszolgáltatás

Ugrás a szolgáltatások videó ismertetőjéhez

A jogszabályok a rendszerbe a közlöny megjelenését követő 1 munkanapon belül kerülnek be. A hatályosítást legkésőbb három munkanapon belül végezzük el.

A legtöbb anyag a jogszabályok szövegébe beépítve is megjeleníthető. A hatályos jogszabályok változásaikkal egységes szerkezetbe foglalva, az egyes módosítások idejének megfelelően különböző időállapotokban választhatóak ki és tekinthetőek meg. Az időállapotok szövege összehasonlítható egymással. A rendszer fejlett változásjelző funkciókkal rendelkezik, külön kereshetőek az egy időpontban vagy időintervallumban kihirdetett új, módosult vagy hatályon kívül helyezett jogszabályok.

Az alap OptiJUS megannyi keresési lehetőséget kínál, és számtalan eszközzel segíti a jogalkalmazók munkáját. A felhasználói igények rugalmas kielégítése érdekében előfizetőink már az alapszolgáltatás keretében is hozzáférhetnek a magyar jogszabályok mellett jelenleg több, mint 35 ezer bírósági döntéshez (az Alkotmánybíróság döntései, a Bírósági Határozatok (BH) című folyóiratban közzétett eseti döntések 1975-ig visszamenőleg, más folyóiratokban közzétett bírósági döntések) a jogszabályok szövegébe bekapcsolhatóan, valamint 2 kommentárhoz (régi Ptk. kommentár, Ket.) és több, mint 800 iratmintához.

Az alaprendszerbe került be emellett az Eszközök menücsoportból elérhető Jogszabály-monitor (jogszabály-változás figyelő) szolgáltatás, amelynek segítségével a felhasználó az általa fontosnak tartott, összeválogatott, a munkájához nélkülözhetetlen jogszabályok, vagy a  47 témakörben „gyárilag” létrehozott gyűjtemények változásait figyeltetheti könnyen és egyszerűen, az adózástól a versenyjogig. A rendszerbe belépve tetszőleges időpontban kérhetünk ellenőrzést, vagy beállíthatjuk, hogy e-mailben kapjuk meg a változásokról készített táblázatot. A táblázat nemcsak a módosuló jogszabályokat és a pontos jogszabály-helyeket tartalmazza, hanem a módosító normát és a hatálybalépés (változás) időpontját is.

Segédanyagokként, a szolgáltatás részeként lekérhetőek:
  • TEÁOR és FEOR jegyzék;
  • Új, módosult és hatályon kívül helyezett jogszabályok mutatói;
  • Jogi bibliográfia;
  • Angol-magyar, magyar-angol jogi szakszótár;
  • Kamat- és illetékszámító mini alkalmazások.
A rendszer saját nyomtatási/exportálási funkciókkal is rendelkezik, amellyel háromféle (html, rtf, pdf) formátumban lehet a szövegeket (korlátlanul) exportálni és nyomtatni.

Szintén az alapszolgáltatás részeként ügyfeleink rendelkezésére áll az OptiJUS Nyomtatványkitöltő program is, melynek segítségével a szoftver letöltése és telepítése után elérhetőek és egyszerűen kitölthetőek a különböző cégformákhoz tartozó cég- és változásbejegyzési nyomtatványok.